Valentino heeft aangekondigd dat voormalig Gucci-ontwerper Alessandro Michele zijn nieuwe creatief directeur wordt. Deze opmerkelijke verschuiving in de modewereld markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor het iconische modehuis. Michele's debuutshow voor Valentino staat gepland tijdens de Paris Fashion Week in september.

Wanneer kun je de eerste designs verwachten?

In september zal Alessandro Michele zijn allereerste collectie presenteren tijdens Fashion Week. Direct daarna hebben wij als winkel de kans om deze bijzondere collectie in te kopen. De verwachting is dat de stukken tussen januari en april 2025 in onze winkel zullen liggen, zodat onze klanten als eerste de nieuwe ontwerpen van Valentino onder Michele's leiding kunnen ontdekken en ervaren.

De Overgang: Van Gucci naar Valentino

Alessandro Michele werkte ruim twee decennia bij Gucci, waar hij begon in 2002 als onderdeel van het ontwerpteam. In 2015 werd hij benoemd tot creatief directeur en herdefinieerde hij het merk met een gedurfde, eclectische esthetiek, waardoor hij een revolutie teweegbracht in de modewereld.

De bekendmaking beantwoordt een van de grootste vragen die mode-insiders al meer dan een jaar bezighielden: waar zou Michele, een van de grootste namen in de industrie, terechtkomen na zijn vertrek bij Gucci? In tegenstelling tot de speculaties die velen naar LVMH deden wijzen, sluit Michele zich aan bij Mayhoola for Investments, de modiegroep gesteund door de Qatarese koninklijke familie, die ook Balmain en Pal Zileri bezit.

Wat is een creatief directeur?

Een creatief directeur bij een modehuis is verantwoordelijk voor het vormgeven van de artistieke visie en richting van het merk. Ze leiden het ontwerpteam, bepalen de esthetiek van collecties en werken samen met andere afdelingen om consistentie te waarborgen. Creatieve directeuren spelen een cruciale rol bij het identificeren van trends, creëren van unieke ontwerpen en handhaven van merkintegriteit. Hun beslissingen beïnvloeden sterk het succes en de uitstraling van het merk binnen de competitieve modewereld.

The Fashion Awards 2018 In Partnership With Swarovski - After Party

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 10: (L to R) Giancarlo Giammetti, Valentino Garavani, Alessandro Michele and Lana Del Rey attend The Fashion Awards 2018 in partnership with Swarovski after party at the Royal Albert Hall on December 10, 2018 in London, England. (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)