Filmore Etna

 

Filmore

De ETNA, onze retro court sneaker, refereert naar de schoenen die in de jaren 80 en 90 op basketbal- en tennisvelden gedragen werden. De zool is gemaakt van gerecycled materiaal en de gum gekleurde bottom is een extra knipoog naar deze nostalgische periode.
Kenmerkend zijn de raw edges en het cleane asymmetrisch design waarbij vakmanschap centraal staat, met inspiratie uit de natuur. Deze elementen geven de ETNA (37° 44′NB, 15° 0′ OL) een unieke look die versterkt wordt de speciale wasbehandeling van het leer waarmee een vintage look wordt gecreëerd.

Wij zijn Filmore, de schoenmaker die het van begin af aan goed en verantwoord aanpakt. Wij creëren designs met inspiratie die ons ingegeven wordt door de natuur en produceren die schoenen vervolgens met respect voor de natuur. Strakke lijnen, aardse kleuren, natuurlijke materialen en de 'raw edges' worden feilloos met elkaar gecombineerd in onze  minimalistische designs. Neem die eigenschappen, stop ze in een transparant Europees productieproces, gebruik louter duurzame materialen en het resultaat is een veelzijdige en sprekende Filmore schoenencollectie.

 1. Filmore

  Etna

  As low as € 180
 2. Filmore

  Etna

  As low as € 180
 3. Filmore

  Etna

  As low as € 180
Van laag naar hoog sorteren

3 producten

per pagina

VOOR VANDAAG ÉN VOOR DE TOEKOMST

We maken schoenen die vandaag de dag relevant zijn door hun design, rekening houdend met de trends van vandaag. Bij het productieproces houden we vooral rekening met de toekomst. De natuur is een van onze belangrijkste inspirators, dus willen we die natuur zo goed mogelijk preserveren. Daarom worden onze schoenen gemaakt van duurzame producten, zoals ons responsible leather. Dat is LWG-gecertificeerd leer, dat afkomstig is van duurzame en milieuvriendelijke looierijen. We creëren de designs van vandaag, met de wereld van morgen in ons achterhoofd. 

 

EUROPESE PRODUCTIE

Iedere stap in de ontwikkeling naar onze schoenen – van de eerste ontwerptekening tot aan het laatste stiksel – vindt plaats in Europa. De beheersbaarheid van het proces en duurzaamheid zijn de twee belangrijkste drijfveren voor de productie en leveranciers dichtbij huis. Zo hebben we een directe invloed op de juiste werkomstandigheden, weten we precies waar het materiaal vandaan komt én verkleinen van onze voetafdruk ten opzichte van productie in het Verre Oosten. De start van ons ontwikkelproces begint met de nauwe samenwerkingen tussen ons hoofdkantoor in Weert en onze fabrikanten in Europa. Als de designs klaar zijn, begint het productieproces. Alle zolen worden volledig vervaardigd in Portugal. Voor overige materialen wordt gebruikgemaakt van Spaanse, Italiaanse en Portugese leveranciers. Ook de uiteindelijke assemblage van de schoen gebeurt in Portugal. Zo creëren we écht goede designs met écht een goed gevoel. Right from the start. 

 

DESIGN PROCESS

Inspired by raw nature. Crafted with care. Right from the start. Filmore schoenen worden gemaakt van duurzame materialen, aardse kleuren en met liefde voor de natuur.
 
Strakke lijnen, clean design, 'raw edges'. Aardse kleuren en natuurlijke materialen. Geïnspireerd door en met respect voor de natuur. Duurzame productie in Europa – van begin tot eind. Inspired by raw nature. Crafted with care. Right from the start.